Trekking

Cozia, Muntii Cernei

Atunci cand vorbim de muntii Cernei ne gandim in primul rand la canioane, pesteri si varfuri de calcar si probabil la binecunoscutul si pitorescul drum situat pe valea Cernei destinatii deja clasice pentru drumetie.

Cu toate acestea muntii sunt doar partial vizitati de turisti. Probabil la aceasta situatie a contribuit lispa marcajelor dar si accesul destul de anevoios. Practic in amonte de satul Inelet spre masivul Godeanu putini sunt aceeia care se mai incumeta astazi.

Situat la nord de creasta principala, cumva in afara acesteia varful Cozia cu doar cei 1450m ai sai ofera o destinatie foarte buna pentru excursii de o zi. Accestul in zona este facilitat acum de proaspetele drumurile asfaltate ale comunei Cornereva.

Inconjurat de vechi exploatari forestiere , livezi si fanate zona ofera un labirint de poteci si drumuri forestiere astfel incat o tura in circuit se poate realiza facil. Dat fiind ca doar 5h ar fi sufieciente pentru un astfel de circuit anotimpurile cele mai indicate pentru excursii ar fi toamna si respectiv iarna cand, daca avem noroc putem sa folosim chiar si rachetele de zapada.

,

Ceturi matinale

Muntele Tarcu in fundal

Varful Cozia, in fundal culmea Canicea

Varful Cozia, in fundal creasta principala a muntilor Cernei

Varful Cozia, in fundal creasta principala a muntilor Cernei

Satul Camena cu varful Cozia in fundal

Coborarea in satul Camena