snowshoeing

Cindrel, prin ceata si vant

Cam asa arata vremea cand am pornit din Paltinis. Stiam deja din prognoza ca vantul ne va insoti pe parcursul celor zile pe care urma sa le petrecem in Cindrel. Speram insa ca macar norii sa se mai risipeasca astfel incat sa putem sa vedem si noi peisajul.
Suntem un grup destul de mare, 9 persoane si echipati corespunzator asa ca prognoza nu ne-a descurajat. Lucru bun pentru ca deja Doru, cabanierul de la Canaia ne asteapta cu mancarea facuta.
Prima parte, pana in saua Batrana am scapat cumva de vant insa de acolo, trebuie sa mergem grupati si sa urmarim matematic creasta si asa destul de plata a muntilor Cindrel. Facem o singura pauza undeva sub varful Rozdesti sa mancam ceva ascunsi intre brazii incarcati de zapada. Ajungem in doar 4 ore la Canaia unde ne intampina primele raze de soare ale zilei.

Marti, prognoza meteo se tine de cuvant. Norii au disparut cel putin pentru moment insa vantul s-a intetit. Incercam sa urcam varful Cindrel insa ne multumim cu o scurta ascensiune pe Canaia de unde vantul ne pofteste catre casa. Il luam si pe Doru si pornim impreuna spre Paltinis de data asta prin poiana Gaujoara

Baietii fiind din Belgia, obisnuiti cu ceata si vantul care sunt o vreme relativ normala acolo nu intelegeau reticenta mea de la inceputul turei: “Vremea este perfecta Florin, care este problema ?”.