snowshoeing

In Paring pe rachete de zapada

Vorba unui “mare om” iarna nu-i ca vara se potriveste de minune si in cazul drumetiei. Pe langa imbracamintea necesara temperaturilor scazute zapada poate sa ne incurce planurile daca nu suntem pregatiti.
Mai putin populara pe la noi deplasarea pe rachete de zapada ne permite sa parcurgem trasee aproape indiferent de conditiile de zapada.
Dupa 2 ture pe rachete in Cindrel si Piatra Craiului acum este la rand Paringul unde stim ca in zona pasului Groapa Seaca vom gasi zapada din belsug.

Ne cazam la cabana Groapa Seaca unde de la an la an conditiile sunt tot mai bune. Sambata tinta noastra este creasta care pleaca din pas si continua spre varful Coasta lui Rus. Startul este la 1550m iar altitudine maxima pe care o vom atinge este de 1944 in varful Ciobanul. Din saua Huluzu vom cobora catre cabana pe o alta ruta astfel incat sa avem un circuit. Din pacate vremea nu a fost prea darnica cu noi, soarele a ramas ascuns in nori asa ca odata iesiti in gol alpin orientarea devine dificila din cauza cetii. Cu toatea aceste prin padure si poieni ne bucuram de zapada din belsug si un peisaj autentic de iarna.

Duminica urcam la refugiul Agatat. De data asta soarele ne zambeste printre nori si desi inca ninge putem sa zarim crestele si varfurile care ne inconjoara. Spre surprinderea noastra la refugiul gasim o buna parte din membrii clubului San Montan. Refugiul este incalzit asa ca ne luam pranzul la caldurica. La coborare iesim din poteca si mergem direct prin zapada afanata, sa ne bucuram de pulvar ca in curand vine primavara.

Un comentariu la “In Paring pe rachete de zapada

  1. O tura buna cu foarte multa zapada in care ne-am deprins cu mersul pe rachete si nu numai.
    Am invatat lucruri interesante si despre avalanse si un pic tehnici de iarna la munte.
    Cert este, ca la cata de multa zapada a fost, tura aceasta era abordabila exclusiv cu rachete sau schiuri de tura,
    caci la boncanci consumul energetic ar fi fost cel putin dublu datorita efortului ineficent in acea zapada mare.
    Peisaje frumoase chiar si sub golul alpin, ma refer la a doua zi.
    Multumim Florin, organizare excelenta, si totul abordabil si placut!

Comentariile sunt închise.