Trekking

Grindelwald – first

In cartea lui Heinrich Harrer intitulata Paianjenul Alb (o cronica a primelor ascensiuni ale peretului nordic al Eiger-ului) am auzit prima data de Grindelwald, un mic satuc , situat la o altitudine de 1034m in Alpii Bernini. Inca de cand am citit cartea mi-am dorit sa ajung aici si sa caut pe munte urmele ascensiunilor care au fost pentru o buna bucata de vreme cel mai fierbinte subiect in alpinism.

Desi intre timp satul a devenit o statiune vestita, si nu doar in Europa, au reusit sa ii pastreze o parte din farmecul autentic care este dat de marile pasuni alpine presarate ici colo cu cabane cochete.
In mod evident varful Eiger cu al sau perete nordic vizibil din statiune este vedeta principala urmata indeaproape de vestiva cale ferata pe cremaliera care urca in Jungfraujoch la altitudinea de 3454m din care o buna parte prin maruntaiele muntelui.
Alegerea turei a fost usoara, dupa o scurta plimbare prin Grindelwald am urcat pe First, unul din varfurile din zona, pentru a putea admira de la inaltime peretele nordic al Eiger-ului.