Trekking

Stechelberg si Wengen

Stechelberg ultimul satuc de pe valea Lengwald, situat la doar 20km departare de Interlaken, a fost casa noastra pentru o saptamana in mai 2018.
Situat intr-o vale glaciara tipica in forma de U satul are un farmec aparte. Peretii vaii au fost “taiati” de ghetari asa abupt incat de o parte si de alta ambii versanti sunt practic verticali pentru aproximativ 200..300m diferenta de nivel. Si daca asta nu era deja destul de spectaculos in multe locuri raurile care vin din ghertarii aflati deasupra plonjeaza in gol formand astfel numeroase cascade enorme cu debit puternic. In unele parti muntele a fost mai “moale” iar apa l-a taiat luand astfel nastere canioane impresionante (Truemmelbach fiind cel mai vestit).
Acest peisaj montan deja spectaculos imbraca in luna mai haina florilor, pajistile situate de o parte si de alta a raului fiind acoperite cu papadii imense.
Noua ne-a placut foarte mult aici, in mica cabanuta pe care am inchiriat-o desi seara dupa ce soarele disparea dupa versanti se lasa un frig patrunzator iar tacerea noptii era intrerupta destul de regulat de zgomotul avalanselor umede de primavara. Se pare ca totusi valea nu este o destinatie foarte buna pentru ca soarele straluceste aici doar cateva ore pe zi si asta doar in zilele de la inceputul verii.

Mult mai insorite sunt in schimb pajistile din zona catunului Wengen situat la 1274m altitudine pe versatul stang la vaii. Am ajuns aici luand trenul din Lauterbrunen, vestitul tren care urca pana in Jungfraujoch. Wengen este acum un resort de ski cochet, punct de pornire in drumetie spre peretii varfului Eiger.
De aici avem un foarte bun punct de belvedere asupra vaii Lengwald si a cascadelor sale. Cu plecare din Wengen noi am ales un mic traseu care ne-a purtat pasii spre Leiterhorn, varf de unde am putut admira in plus si zona Interlaken.