Trekking

Zermatt si Matterhorn

Cu toate ca este deja mijlocul lunii mai zapada este inca mare, se pare ca a nins ceva mai mult decat de obicei. In aceste conditii avem putine optiuni de trekking in zona, de fapt mai exact 2: putem urca pana la Riffelalp una din statiile trenului Gornegrat sau putem vizita catunul Zmutt. Le alegem pe ambele.
Urcarea catre Riffelalp nu are nimic deosebit, practic castigam diferenta de nivel printr-o padure de zade si avem doua 2 puncte de belvedere de unde putem sa admiram Matterhorn-ul. Odata ajunsi ajunsi suntem practic pe o platforma la 2200m de unde panorama este de aproape 360 de grade asa ca in cele din urma a meritat efortul. Mai mult exista si optiunea de urca cu trenul la nevoie.
Cealalta tura, in catunul Zmutt este in schimb mult mai frumoasa. La urcare am ales drumul care insoteste paraul Zmuttbach un fel de autostrada de trekking. Catunul este foarte pitoresc, asezat chiar la poalele Matterhorn-ului avand cele cateva case care il alcatuiesc acoperite cu ardezie, un specific al muntilor valais. De aici coborarea o vom face in schimb pe alta ruta pe o poteca care ne duce fara sa pierdem din altitudine pana deasuprea statiuni Zermatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *