snowshoeing

Iarna in Padis

După excursia de revelion din Apuseni pe ski de tură am realizat că aceste locuri sunt foarte potrivite pentru drumeții pe rachete de zăpadă. Cu toate că drumul dinspre Timișoara este destul de anevoios, cam 4.5h, in weekend-ul în care ne-am propus sa ajungem in Vârtop s-a mai și inchis accesul peste pasul cu același nume. Așa ca iată-ne sâmbătă dimineața în Brad la o cafea cu destinația clară Cabana Cetațile Ponorului.

Spre cabană vom porni din zona Pârtiei Vârtop pe un traseu care urmărește in mare parte o creastă împădurită însă care oferă pe vreme bună privelițti bune către principalele vârfuri ale masivului Bihor și anume Cucurbăta Mare si Cârligatele. Din păcate noi nu am avut parte de această priveliște însă ne-am bucurat din plin de multă multă zăpadă proaspătă.

După o ciorba caldă la Cabană am lăsat bagajele și am pornit intr-o drumeție nocturnă spre poiana Popor cu întoarcere prin Glăvoi ca să vedem daca este deschis la Mall..

A doua zi după cum era și planul am încercat să ajungem in zona balconelor din Cetățile Ponorului insă zăpada foarte mare dar și copacii căzuți ne-au făcut sa renunțăm. Ne-am intors pe același drum la mașină insa de data asta am avut parte si de viscol cu zăpadă așa ca sa avem 2 zile diferite.