Dealurile Lipovei

In locul unde Carpații Occidentali întâlnesc Câmpia de Vest, în apropiere de Timișoara se află Dealurile Lipovei, această unitate de relief facând practic tranziția de la munte la zona de câmpie, Deși nu se remarcă prin altitudini mari, maximul fiind undeva în jur de 300m are un avantaj enorm și anume că se află la doar 20km depărtare de Timisoara și cam tot atât de Arad.
Cum ambele orașe de câmpie nu duc lipsă de entuziaști ai pedalatului Dealurile Lipovei au devenit în scurt timp un loc de joacă preferat.
Dat fiind altitudinile mici dar și faptului că în anumite zone există inserții de câmpie, Dealurile Lipovei au fost locuite din timpuri străvechi. O dovadă incontestabilă este Podgoria de la Recaș, datând din vremea romană, astăzi una dintre cele mai cunoscute de la noi din țară. Peisajul viticol este completat de podgoria de la Petrovaselo singurul producător de vin ecologic din România.
Rețeaua de drumuri dintre satele din zonă încă nu este complet asfaltată oferind bicicliștilor o întreagă paletă de posibilități, de la drumuri de macadam, la cele de pămând dar și astfalt. De asemenea nici obiectivele din zonă nu lipsesc: lacul Ianova, Pădurea de la Pișchia, Vulcanii noroioși de la Seceani, Satul circular Charlottenburg iar lista poate continua.
Zona este accesibilă tot timpul anului dar evident anotimpurile calde sunt cele mai propice turelor de bicicletă în special perioada aprilie– octombrie. Pentru detalii suplimentare și organizarea turelor ne puteti contacta.