Muntii Almajului

Originea satelor cehești (cehii în zonă sunt numiți pemi) se pierde în istorie. Ei au venit aici pe vremea imperiului Austro-Ungar, începând cu anul 1780, în special pentru a lucra în minele din zonă. Satele lor, 6 la număr astăzi Sf. Elena, Gîrnic, Ravensca, Bigăr, Eibental, Șumița sunt în principal așezate pe culmea principală a munților Almăjului, niște munți domoli care cu greu depășesc altitudini de 600m.
Cu toate că astăzi mineritul nu se mai practică în zonă, grație unui program derulat de Cehia, pemii au primit fonduri pentru dezvoltarea micilor afaceri în special în domeniul turismului. Așa se face că astăzi în satele menționate există unități de cazare tradiționale unde putem înnopta dar și gusta din produse specifice zonei. Rețeaua de drumuri de macadam combinate cu turismul tradițional au transfomat zona Almajului într-o destinație perfectă pentru turele de MTB.
Anotimpurile clade sunt cele mai propice turelor de bicicletă in special in perioada aprilie– octombrie. Pentru detalii suplimentare si organizarea turelor ne puteti contacta.