Cheile Carasului

Cheile Carasului sunt situate pe cursul raulului cu acelasi nume, mai exact ele reprezinta sectorul situat intre gura Comarnicului si satul Carasova. Partea superioara a cheilor, mai greu accesibila, situata intre  gura Comarnicului si Prolaz este declarata rezervatie. Aici, pe stancile calcaroase putem gasi asociatii vegetale specifice si plane rare ca: sipica, muscata dracului, urzica neagra, etc.

Partea accesibila pentru drumetie se afla situata intre satul Carasova si Prolaz. Pe parcursul acestui sector se pot intalni cateva pesteri neamenajate turistic (Carsa, sau Pestera Liliecilor), poienite de unde putem admira peretii cheilor dar si sectoare in care poteca este ingusta si sapata direct in stanca.

Poiana Prolaz, frumos loc de popas ne ofera si posibilitatea de a scapa din chei pe o poteca pastoreasca ce ne ve conduce spre satul Iabalcea.Turistii amatori de speoturism pot vizita si pestera Comarnic, cea mai lunga pestera din Banat (4040m).

  

Cele 2 obiective, Cheile cat si Pestera pot fi realizate intr-o singura zi iar traseele sunt accesibile tot timpul anului. Pentru detalii suplimentare si organizarea turelor ne puteti contacta.