Piule-Iorgovan si Oslea

Situati in sudul Retezatului masivul Piule-Iorgovan (adesea numit si Retazatul Mic) difera mult de vecinul sau mai mare. Granitul si lacurile glaciare sunt inlocuite aici de culmi de calcare imbracate in jneapan, canioane, pesteri si avene.

Altitudinea maxima este atinsa in varful Piatra Iorgovanului, 2011m, varful fiind in realitate un urias bloc de calcar. Datorita pozitiei sale relativ izolate dar si a traseelor de acces mai lungi masivul Piule-Iorgovan este mai putin frecventat de turisti. Din aces motiv multe din frumusetile sale au ramas relativ intacte iar muntele si-a pastrat aerul salbatic.

Pe partea cealalta a vaii, strabatuta de raul Jiul de Vest, se afla un alt munte de calcar: Oslea.  O veritabila creasta de calcar care ne aduce aminte de Piatra Craiului acest munte de doar 1980m altitudine ofera privelisti incredibile asupra vaii Cernei, Muntilor Godeanu, Masivului Piule-Iorgovan si nu in utimul rand asupra vaii Jiului si a masivului Paring.

    

    

    

         

Vara este anotimpul cel mai propice drumetiilor in masivul Piule-Iorgovan si Oslea in special in perioada iunie – octombrie. Se pot face si drumetii de iarna pe rachete de zapada insa accesul este mai limitat.
Pentru detalii suplimentare si organizarea turelor ne puteti contacta.