In Godeanu cu cortul

Masivul Godeanu este înconjurat din toate părțile de alți munți mari ,Țarcu la Nord și Vest, Cernei și Mehedinți la Sud si Vest iar spre Est este mărginit de Retezat. Această poziționare face din Godeanu un munte mai puțin umblat unde drumețul se poate bucura de natură încă nealterată. Mai mult în acești munți se afla și vârful Gugu, unul din locurile despre care se spune că a fost folosit ca și loc de refugiu de zeul dacilor Zamolxe. În tura noastră vom parcurge cea mai mare parte din creasta principală a masivului si bineînțeles printre alte vârfuri urcate vom urca și Vf. Gugu. Vom dormi la cort.

Vineri – Ziua 1
În funcție de prognoza meteo dar și de ora la care reușim să ajungem la barajul gura Apelor vom stabilit unde facem tabăra de corturi. O variantă ar fi să dormim pe malul lacului Gura Apelor iar cealaltă să urcăm cale de 2h până la Refugiul Borăscu.
Distanță 4Km
Diferență nivel 500m în urcare
Dificultate mediu

Sâmbătă – Ziua 2
Vom urca pe plaforma Borăscu o pajiște alpină situată la 2000m pe care vom călători cam 2h până unde ne vom conecta la creasta principală a munților Godeanu în zona vârfului Galbena. De aici vom continua pe creasta principală până la lacul Scărișoara, unul din cele mai frumoase lacuri glaciare din acest masiv. 
Distanță 14Km
Diferență nivel 1000m în urcare
Dificultate mediu

Dumincă – Ziua 3
După noaptea petrecută pe marginea lacului vom continua pe traseul de creastă până pe Varful Moraru. Aici creasta principală continuă spre vârful Godeanu (vârful care dă și numele masivului) însă noi vom intra pe o creastă secundară pe care se află punctul cel mai înalt din masiv și anume Vârful Gugu.
Pe această creastă vom putea admira unele de din cele mai sălbatice câldări glaciare din Carpați punctate de lacuri frumoase și vom putea urca pe Gugu, vârful cel mai mare din Banatul Montan.
De aici pe o custură foarte frumoasă vom continua coborârea spre muchia Branu apoi refugiul Gugu si repectiv la mașini.
Distanță 16Km
Diferență nivel 600m în urcare
Dificultate mediu