Travel

Salina, Insulele Eoliene

24.Aprilie.2012

Plecam din Lipari dimineata spre Salina, insula usor de recunonscut datorita celor doi vulcani gemeni: Monte Porri (860m) si Fossa delle Felci (962m).
Salina vazuta de pe insula Volcano (dreapta sus)
Valdichesa si Monte Pori

 Ghidul Lonely Planet spune ca ascensiunea pe Fossa delle Felci merita efortul asa ca alegerea e usoara. Coboram in Rinella unul din cele 2 porturi ale insulei trebuie sa luam autobuzul spre Valdichiesa.

Gasim usor autobuzul, se pare ca este unul singur care face legatura intre cele 2 porturi ale insulei.
In autobuz in afara de noi mai sunt 3 pasageri: 2 francezi si o romanca stabilita aici. Aflam ca mai toate casele nu sunt locuinte permanente, sunt case de vacanta si de obicei proprietarii caselor vin aici doar vara in restul timpului locuind la Roma.
Din Valdichiesa dupa 2 ore de urcat prin padure pe un forestier ajungem pe varf. Nu a mai ramas nici o urma din vechiul crater insa privelistea catre celelalte insule din arhipelag este unica:
Rinela si Monte Pori. In plan indeparta Alicudi, Filicudi
Panarea si Stromboli

Hotaram sa facem un circuit si sa coboram in partea celalalta a insulei in Santa Marina. Poteca continua printr-o padure cu vegetatie luxurianta, practic inaintam printr-un tunel.

Pe masura ce inaintam copacii se transforma in arbusti iar vegatie abundenta de abia lasa loc potecii. Insa evident toate rutele erau bine intretinute si marcate.




Se vede deja Marina Salina, oraselul unde trebuie sa ajungem. In departate insula Panarea acoperita de nori si in departare Stromboli urmatoarea destinatie.




A fost una din cele mai reusite ture de trekking pe care le-am facut vreodata.

Ajungem in Santa Marina in mai putin de 2 ore un orasel micut, cochet si linistit. Mi-a placut asa mult ca am uitat sa fac poze. (Seara recitind informatiile din ghid am fost surprins sa vad orasul nu era mentionat ca una din atractiile insulei asa ca ar fi bine sa nu urmam tot timpul sfaturile altora si sa ne mai si ratacim..)
Mai avem timp pana cand soseste ferry asa ca dam o fuga pana in localitatea vecina Lingua. 
Marina Salina vazuta din Lingua
Insula Lipari vazuta din Lingua

Mai multe poze la: www.oco.ro