Trekking

Tatra

10-15 August

Daca tot este liber de in 15 august organizam mai lipim vreo 3 zile si organizam un mini concediu. Ioana isi doreste sa viziteze Cracovia iar eu doresc sa ajung in Tatra asa ca planul este simplu.
Pentru inceput vizitam Cracovia, 2 zile. Orasul este frumos, animat, cu mimi, muzicanti pe strada, trasuri pentru plimbari romatice. Cetatea din oras frumos ingrijita merita si ea vizitata.

Vremea a tinut cu noi si am avut soare tot timpul desi temperaturile au fost destul de scazute. Mai multe poze puteti gasi aici: http://www.oco.ro/index.php?q=locuri/Cracovia

Desi am fi putut urca in Tatra si din partea poloneza pornim catre Slovacia. In felul acesta in ultima zi vom avea mai putini km de parcurs pana acasa.
Dupa nici 150km din Cracovia ajungem in Slovacia si campam intr-unul din multele campinguri situate la poalele masivului.

In prima zi alegem o tura in circuit fara nici un varf. De fapt vroiam mai mult sa vizitam o parte in multele lacuri din acesti munti. A fost o tura foarte reusita desi cam lunga cu vreme buna si putini turisti pe poteci.

A doua zi urcam pe vf. Rysy probabil unul dintre cele mai populare varfuri din masiv. Este august, perioada concediilor dar si luna cu vremea cea mai potrivita pentru mers la munte asa ca pe traseu a fost incredibil de multa lume. Oricum un varf frumos insa nu ai deloc sentimentul ca este la munte, din cauza aglomeratiei te simti ca intr-un centru comercial arhiplin.

Ultima zi este si ziua in care vom face drumul catre casa. Ioana nu mai are chef de trasee aglomerate asa ca ramane la cort, la o dimineata de lectura.
Eu pe o vreme superba iau trenul catre baza traseului ca ma va duce pe varful Krivan.

 Aceeasi aglomeratie din ziua precedenta, acelasi plafon de nori. Poza de varf si intoarcere la Timisoara.

Mai multe poze din Tatra gasiti aici: http://www.oco.ro/index.php?q=tatra

Trackul primei zile: