Trekking

Retezat, turul lacurilor

2..4 August 2012

Tura de noapte pe luna plina, era una din excursiile celor de la Asociatia Veniti cu Noi din Arad. Nu o singura odata m-a prin noaptea pe traseu dar cred niciodata nu a fost luna plina. Inceputul acesta de august este perfect pentru acest plan in primul weekend este luna plina.
Ideea are succes si mai adun inca 3 colegi de servici pe langa Serdiuc si B care erau deja anuntati. Ioana nu vine cu noi, o sa isi viziteze parintii inainte de concediu asa ca vineri la ora 22 ne lasa la Carnic si se duce la Hunedoara.
Temperatura este acum perfecta pentru drumetie, in timpul zilei fiind canicula. Pornim la ora 23 iar dupa ce iesim din padure si rasare luna stingem frontalele, se vede foarte bine. Probabil daca aveam rabdare ar fi iesit poze faine insa …fac o singura poza la Bordu Tomii.

Alin

Curmatura Bucurei arata ca un perete negru care se ridica in fata noastra. Degeaba incurajez pe Alin ca nu este deloc greu, nimeni nu ma crede…
Ajungem la Bucura pe la ora 4 si alegem primele locuri de cort care sunt libere, nu prea ne mai pasa daca locul este drept, vrem sa dormim.

Mic dejun la “Bucura base camp”, 6 oameni la un primus

Pentru astazi programul ar cam fi: Bucura – Peleaga – Papusa – Papusa Mica –  Custura Mare – Saua Plaiul Mic – Poiana Pelegii – Bucura, estimat la 8ore dar facut cu multe pauze in 10 ore.

Retezatul vazut de Peleaga
Vf. Peleaga (desi nu parem suntem veseli)
De pe Peleaga spre Papusa
Valea Rea
Oslea, Piule si Piatra Iorgovanului vazute de pe Papusa
lacul Adanc si valea raului Barbat

Papusa Mica si Vf. Custura Mare
Ploaie pe valea Lapusnicului Mare

Duminica dimineata strangem tabara.O sa facem turul lacurilor: Ana, Viorica, Florica, Lacul Agatat, Taul Portii. De aici prin poarta Bucurei continuam spre Vf. Retezat.
Coborarea o vom face peste culmea Lolaia pana in statiunea rausor unde Ioana ne ve astepta. Vremea este perfecta, fara ploaie..

Strangem tabara
Lacul Florica
Lacul Viorica
taul Agatat
taul Portii

Lacurile glaciare…
Lacul Stevia

Mai multe poze din tura sunt aici: http://www.oco.ro/index.php?q=carpati/retezat/papusa%20peleaga