Scoala Altfel

Activitati indoor

Programul “Scoala Altfel” este o buna oportunitate de a invata lucruri care nu sunt neaparat in programa scolara. In aceasta categorie intra si drumetia (trekking) cu toate “disciplinele” pe care le include: orientare, alimentatie, echipament, reguli de vizitare ale parcurilor nationale respectiv ale ariilor protejate.

Astel de informatii bineinteles pot fi cel mai bine asimilate “in teren” in timpul unei excursii. Atunci insa cand conditiile meteo nu permit sau intervalul orar alocat este redus putem sa avem astfel de activitati indoor in clasa de curs sau si mai bine intr-o sala de sport, in parcul din fata scolii, oriunde vom putea sa iesim putin din tipicul scolar.

Mai jos sunt doua astfel sesiuni desfasurate in locuri diferite in cadrul programului Scoala Altfel.

  • Impreuna cu elevii de la clasa 1D (Scoala 24, Timisoara) in cadrul programului scoala altfel am descoperit ce trebuie sa punem in rucsac, cum sa ne uitam pe harta dar si ce reguli trebuie sa respectam atunci cand vizitam un parc national.

   

   

  • Ieri, copiii au avut parte de o mica surpriza – multumim mult, Florin pentru prezentarea extraordinara si pentru experienta frumoasa de care au avut parte copiii :

1. Tur virtual Parcul National Retezat – cel mai vechi parc national din Romania dar si unul dintre cele mai frumoase. Imagini si harti cu ajutorul carora copiii au reusit sa gaseasca atractiile in teren. Care sunt regulile pe care trebuie sa le respectam cand megem in vizita acolo.
2. Pregatirea de drumetie – pentru ca in curand vremea ne va permite sa plecam in drumetie aflam : ce trebuie sa stim cand plecam in drumetie, cum trebuie sa ne imbracam, ce sa punem in bagaj si nu in ultimul rand ce echipament este necesar.Si ca sa ne fie mai usor vom avea la dispozitie filmulete, rucsaci, corturi si cam tot echipamentul necesar unei drumetii.