snowshoeing

Sarmisegetusa Regia iarna

De ceva timp caut ocazia să ajung în situl Sarmisegetusa Regia pe timp de iarnă. Anul acesta, 2019, am avut noroc și am reușit sa fiu in zona imediat după ceva căderi masive de zăpădă astfel încât toate sanctuarele să fie acoperite. Mulțumtă administrației parcului natura Grădiștea Muncelului- Cioclovina (http://www.gradiste.ro/) toate potecile de vizitare din sit erau amenajate astfel încât vizitarea se făcea în condiții optime.

Evident noi nu ne-am limitat doar la vizitarea sitului arheologic si dupa o scurtă sesiune foto-video am pornit pe traseul care ne duce sus pe Vârful Godeanu. Urcușul este susținut până in zona golului alpin iar căldura a inmuiat zăpăda așa îmcât avansarea a devenit destul de anevoiasă.

După cam 2h ieșim in golul alpin sub vârful Grădiștea Muncelului de unde ne bucurăm de o panorama deosebită. Se văd fară dificultate micul orășel minier Ghelari, Retezatul dar și Parângul. Ne continuăm plimbarea până pe vârful Godeanu.

Ca să facem un circuit întoarcerea la mașină o facem pe la stânele de sub vârful Grădiștea Muncelului, puțin mai ocolit însă preferăm să profităm de vremea bună. Un mic filmuleț din tură aici https://www.youtube.com/watch?v=Gw-36_3bnJQ&t=26s